Om förlaget

Ellinor Broman på FLM23
Förläggaren på bokmässa i Retiroparken i Madrid, maj 2023

Palabra förlag ger ut spansk och latinamerikansk litteratur. Det grundades 2017 av översättaren Ellinor Broman. Romanerna från Spanien är Sefarad av Antonio Muñoz Molina, Allt jag har kvar av livet av Elvira Lindo och Halva själen av Carme Riera (översatt från katalanska). Från Latinamerika kommer Den okända dimensionen av chilenskan Nona Fernández och Hon som äter jord av argentinskan Dolores Reyes.

Våren 2020 gav förlaget ut sin första serieroman, Emilio och glömskan av Paco Roca, som nominerades till Urhunden för 2020 års bästa till svenska översatta seriebok. 2022 gav vi ut Slumpens spår av samma serieskapare. Vi har också gett ut Tant Wussi av Katrin Bacher och Tyto Alba samt Balladen från norr, del 1-4 av Alfonso Zapico. Samtliga serieromaner är från Spanien.

Vi bjuder gärna in författare och serieskapare till Sverige för att tala om sina böcker. Under rubriken VIDEOR hittar du inspelningar av olika författarsamtal som ägt rum på Internationell författarscen i Göteborg, Cervantesinstitutet i Stockholm med flera platser.